Международен Ден на Йога, Събота 23 Юни, 2018
С много радост и отворени сърца Ви каним на първия Ден на Йога, отпразнуван в Парамита Център! Заповядайте на практики през целия ден за малки и големи!
Елате да се обединим и осъзнаем пътя към същественото, истинско "Аз".

2011 г. Б.К.С Айенгар предлага идеята за ден на йога и 2014 г. министър-председателят на Индия споделя идеята по време на събрание на ООН, целейки обединение насърчаване на международен мир и сътрудничество.
На 21 юни 2015 г. бе отбелязан първият Международен ден на йога, който доведе до нов рекорд за Гинес за най-големия урок по йога, състоящ се от близо 36 000 участници в столицата на Индия, Ню Делхи. От тогава Международния ден на йога се празнува всяка година, като се набляга на същинското значение, преведено от Санскрит, означавайки присъединяване, обединяване.
Произхода на йога може да бъде проследен чак до лорд Шива или Ади Йоги (първи гуру), известен още като учител на всички йоги в света. Смята се, че Шива е започнал да дава знания за йога на останалата част от човечеството на този ден.
Идеята да се празнува деня на йогата на 21 юни има специално значение и поради това че е деня на лятното слънцестоене, най-дългия ден от годината в северното полукълбо (и най-кратък в южното полукълбо). Лятното слънцестоене е преход към Дакшиня. Този преход се счита за подкрепящ практикуващите йога, тъй като Дакшиная се счита за период на естествена подкрепа на духовните практики.

Програма:

9:45-11:15 Хата йога практика с Тони

11:30-12:30 Детска йога с Дони (желаещи да практикуват с децата си родители са добре дошли)

13:00-14:30 Пауър йога с Дони

15:00-16:00 Аюрведа беседа за Дошите и как да ги приведем в баланс с Поли

16:30-18:00 Айенгар-вдъхновена практика с Поли

Вход Свободен.
* - Задължителни полета
* - Задължителни полета