За Парамита

Създаването на Център за съвършенство, здраве и благоденствие „Парамита“ е вдъхновено от идеята и дълбокото ни желание да подарим на хората едно малко кътче, където цари атмосфера на хармония, чистота и уют , където можем да се потопим в необятното блаженство на духовна наслада и физическо усещане за съвършенство!

Тук ще се освободим от всичко излишно и ненужно, ще опознаем нуждите на своето тяло и същност, ще си подарим време и тишина за да чуем себе си, мелодията на своя вътрешен глас , защото абсолютното щастие, не бихме могли да открием извън себе си, а само в самите нас!

Желанието ни да изглеждаме и да се чувстваме добре несъмнено е съчетано и с желанието на душата ни да обитава един по-добър, по-красив и хармоничен свят, на който всеки един от нас е съз...

Нашият екип

Антония

Антония

Йога инструктор
Донка

Донка

Йога инструктор
ВИЛИ

ВИЛИ

Йога инструктор
БЛАГОВЕСТА

БЛАГОВЕСТА

Йога инструктор
ЛЮСИ

ЛЮСИ

йога инструктор
Динко

Динко

Масажист

Видове дейности

Към настоящия момент в нашия център имаме следните дейности

Йога практики

Дyмaтa „Xaтa” идвa oт древния Сaнcĸpит, като „Xa” oзнaчaвa cлънцe и „Txa” oзнaчaвa лyнa. В хaтa йoгa се балансират двeтe пpoтивoпoлoжнocти въплъщаващи непроявеното и материализираното, мъжкото и женското начало, пoлoжитeлнoтo и oтpицaтeлнoтo, слънцето и лyнaтa, затоплящото и охлаждащото, активното и пасивното. Акцентира се върху нармонизирането на двете енергии, които ръководят живота. Xaтa йoгa цели дa пocтигнe бaлaнc мeждy тялoтo и yмa, чpeз освобождаването нa пo-финитe дyxoвни eлeмeнти нa yмa пocpeдcтвoм физичecĸи пoзи или аcaни, диxaтeлни тexниĸи и мeдитaция. Асаните са различни позиции на тялото, които подобряват здравето и премахват физическите болести, като крайната цел е себереализация. Редовното пpaĸтиĸyвaнe нa аcaнитe осигурява гъвĸaвocт, зaздpaвявaнe нa мycĸyлнaтa cиcтeмa и ĸocтитe, подобрява фокуса и концентрацията и подготвя йогина по пътя на едно по-дълбоко и цялостно осъзнаване.
Повече информация
Практика, фокусираща се върху класическо изпълнeние на асаните чрез използването на „Айенгар стена“, приспособена с въжета, в комбинация с други йога съоръжения, като блокчета, болстери, коланчета и др. Практиката предлага задълбочено изследване на асаните, спомага за качественото изпълнение на движенията, по-пълно разтягане на гръбначния стълб и мускулите, чрез подобряване на усещането при различните асани, поради използването на стената, въжетата и другите спомагателни средства.
Повече информация
Ащанга йога е древна йогийска система, акцентираща върху правилното изпълнение на асаните с дълбоко осъзнаване.
Повече информация
Силовата йога /Power yoga/ е енергична практика, при която се акцентира върху дишането и продължителното задържане в позите. Позите в силовата йога са композирани така, че да държат тялото загрято, да повишат метаболизма, спомагайки за изгарянето на мазнините.
Повече информация
Тази практика съчетава в себе си баланса на Ин и Ян елементите в нашите тела."Ин" е „женското начало”, което се проявява, като: пасивно, тежко, негативно, тъмно, студено, бавно, ниско, спокойно, свиване, навътре, скрито, съхраняващо, материално.
Повече информация
Всеки час е приключение!
Зaнимaниятa пo дeтcĸa йoгa ca изгpaдeни нa база детското развитие, вълнение от новите неща и всички въпроси cтoящи пpeд него. Te пpoбyждaт в дeтeтo любoзнaтeлнocт, aĸтивнocт, ĸapaт гo дa дeйcтвa и дa ce yчи.
Повече информация
Подходяща е за деца от 12 до 16 години.
Тийн йогата има множество ползи за подрастващия детски организъм, сблъскващ се с много промени.
Повече информация
Смарт Виняса Флоу е практика съчетаваща терапевтичните ползи от правилното изпълнение на класическите асани с флуидност и динамичност, фокусирана върху тонизиране на тялото и същевременно релаксирането на ума. Практиката е подходяща за начинаещи и напреднали, тъй като може да бъде модифицирана според индивидуалните възможности на участващите. Практиката щедро дарява благотворните си ползи върху фигурата, здравето и красотата на физическо, ментално и духовно ниво.
Класическото изпълнение на асаните помага за правилното наместване на опорно-двигателната система, включваща кости и мускулатура, негативно повлияна от неправилна стойка при седене или стоене в забързаното ежедневие. Коректната осанка подобрява жизнеността, баланса, намалява скованост и болка, риск от травми на органите, костите и мускулите на тялото.
Практиката е структурирана да бъде динамична и плавна, тонизирайки тялото. Практикуващият концентрира усилията си върху изпълнението на асаните, в следствие от което ума бива предразположен да присъства в настоящият момент, неангажиран от шума на ежедневието.
Заповядайте и добре дошли по пътя към себе си!
Повече информация
Ползи от редовната практика
- Отпуска дълбоките слоеве на съединителната тъкан
- Увеличава обхвата на движение на ставите
-Активира кръвообращението и подобрява гъвкавостта
- Лекува гърба, като освобождава гръбначния стълб
- Укрепва движението на енергията, премахва енергийните блокове
- Подобрява функционирането на вътрешните органи и имунната система
- Хармонизира емоционалното състояние
- Елиминира стреса и безпокойството
- Учи да чувате тялото си и спокойно да приемате всички възникващи усещания
Повече информация
Една от основните задачи на йога нидра днес е справяне с напрежението. Ако се справим с напрежението, ще се справим с редица проблеми произтичащи от телесното, емоционално и умствено напрежение. Ще се справим с психоматични болести като диабет, наднормено тегло, мигрена, астма, високо кръвно налягане, храносмилателни разтройства, сърдечни болести, рак и др. Ние разбираме, че ако умът или емоциите са напрегнати, то и тялото е напрегнато. Тялото, умът и емоциите са свързани, ето защо основната ни задача е да се освободим от напрежението и да върнем баланса в организма. Йога нидра е наука за релаксацията, която дава възможност за физическо и емоционално отпускане, дава възможност на всеки един от нас, да се потопи надълбоко в сферите на подсъзнанието, като по този начин освободи напрежениято и установи хармония във всички аспекти на своето същество.
Повече информация
Тибетските пеещи купи се използват от векове за лечебни цели и медитация. Звуците, генерирани от тибетските пеещи купи, са вид енергийно лекарство, което насърчава изцелението от стресови разстройства, болка, депресия и повечето форми на неразположение. Процесите на изцеление се инициират чрез чистите звукови вълни, които звънят от тибетските пеещи купи, които събуждат способността ни да чуваме с повече от ушите си. Нашите предци са вярвали, че музиката има силата да хармонизира душата на човек по начини, по които [традиционната] медицина не е могла. В древен Тибет едно от най-ранните използвания на музиката е било за лечение. –
Повече информация

Масажи

Императорски /фламбе/ масаж - Масажът се прилага като антицелулитен, отслабващ, лечебен, с цел засилване на обмяната, подобряване на кръвообращението и трофиката на тъканите.
Повече информация
Изключително дълбока терапия, която има за цел да провокира правилното протичане на енергията във вътрешните меридиани и отблокиране на проблемните зони във физическото тяло. Ефективен е при мускулни и ставни болки, уморени крака, вяло кръвообращение, стрес и много други.
Повече информация
Лечебният масаж нормализира функциите на организма и подобрява състоянието след травми и заболявания. Използва се за възстановяване на функцията на заболелите органи , системи, части на опорно-двигателния апарат, подходящ е и при диагнози, като ишиас, дискова херния, главоболие и дори емоционален дисбаланс. Може да се прилага и като частичен /локален/ в определени проблемни области на тялото и в комбинация с други средства за лечение.
Повече информация
Мануална терапия премахваща подкожния слой мазнини, натрупани под формата на портокалови образувания и подутини.
Повече информация

Терапии

Методично прилагане на сложен комплекс от мануални действия и физически упражнения, чиято цел е да възстанови функционалния баланс на човешкия организъм.
Повече информация
Самата рефлексотерапия споделя много общи принципи с акупунктурата, но без да включва в себе си употребата на игли, а се работи чрез пръсти или използване на сет от специални дървени инструменти от Изтока.
Повече информация
Тя е холистично лечение, при което се използват различни етерични масла, които се втриват в кожата, вдишват се директно и се разпространяват във въздуха с помощта на специални арома лампи. Тя е част от алтернативната медицина.
Повече информация
Рейки е метод за лечение с помощта на Универсалната Космическа Енергия, която се предава от Мастера на пациента чрез полагане на ръце, като форма на комплементарна терапия и понякога е класифицирана като източна медицина .
Повече информация
Кристалите се наричат „пазителите на мъдростта“, тъй като в тях се крие дългата история на Земята. Те притежават много силна енергия и излъчване, влияят на всички наши тела (физическо и енергийни тела) и аура. Вибрациите на кристалите балансират нашите чакри и свързаните с тях органи . Комбинацията с подходящите аромати усилва лечебното въздействие на тази прекрасна релаксираща терапия.
Повече информация
БЕМ описание
Повече информация

Aюрведична диагностика

При консултация се определя индивидуалната Пракрити - Аюрведичната „ДНК“ и наличието на дисбаланс на Дошите в тялото или ума. Пракрити се установява чрез наблюдение на пулс и език, дискусия за ежедневните трудности, привички и предпочитания. Уникалната за всеки Пракрити се състои от петте елемента – пространство, въздух, огън, вода и земя в стриктно индивидуално съотношение наречено Доша. Това е нашата уникална комбинация от физически, ментални и емоционални характеристики и предразположения. Нашата Доша е повлияна от поеманата храна, мислите, емоционалното състояние, заобикалящата ни семейна и социална среда, промяната на възрастта, годишните сезони и т.н. Аюрведа балансира и поддържа хармонията на индвида с тази на цялостната заобикаляща среда и Природата.
Повече информация

Aюрведични терапии

Абянга е автентичен Аюрведичен масаж на тялото, при който се използват затоплени терапевтични масла, определени масажни движения и натиск, активирайки Марма точките на тялото. Абянга е подходяща за хора под стрес, спомага за отстраняване на психическа умора, детоксикация на тялото, главоболие, схванатост, ставни болки и храносмилателни проблеми като газове, подуване и запек. Процедурата завършва с терапия, наречена Суедана - вид парна баня за цялостно попиване на билковото масло, генерираща допълнителна телесна топлина и детоксикация.
Повече информация
Мука Абянга е автентичен Аюрведичен масаж на лицето, шията и раменете при който се нанасят билкови масла с определени техники на движение. Основната цел на терапията е да активира Марма точките, което презарежда с енергия и отблокирва енергийните канали. В следствие клетките и тъканите възвръщат своята изначална способност да се саморегенерират.
Повече информация
Широ Абянга е автентична Аюрведична терапия, при която затоплени билкови масла се използват заедно със специфичен метод на масажиране на глава, врат и рамене, активирайки Марма точките и отблокирвайки жизнената енергия - Прана. Широ Абянга тонизира и захранва петте сетива, което спомага за правилното възприятие чрез сетивата. Широ Абянга има успокояващо въздействие върху нервната система, мускулите и кръвообращението, засилвайки притока на кислород към мозъка и гръбначния стълб.
Повече информация
Широдара е автентична Аюрведична терапия, при която с билкови масла се облива челото и скалпа. Топла струя масло се стича от междувеждието до слепочията, което активира Епифизната жлеза, чиято основна функция е да поддържа Ендокринната система, която на свой ред отговаря за качеството и продължителността на живота. Терапията се препоръчва за хора под умствено напрежение и хора с повишена чувствителност, тревога, депресия и психически дисбаланс. Широдара подпомага изчистването на натрупани емоционални състояния, стрес и нестихващи мисли. Широдара е ефективна терапия при високо кръвно налягане, главоболие, очни болести, синузит, алергии, алергичен ринит, световъртеж, проблеми с ушите, врата и други състояния изразяващи се над ключицата.
Повече информация
Тайла Дара, наричана също кралското лечение, е терапия, при която затоплено лечебно масло се излива върху засегнатите части или върху цялото тяло. Тази терапия възстановява и подмладява тялото, регулира кръвното налягане, подхранва и подобрява еластичността на кожата и предотвратява преждевременното стареене. Терапията подобрява кръвообращението, като отблокира и почиства грубите и фините телесни канали. За комплексни заболявания се препоръчва терапията да се прилага ежедневно или седмично за определен период от време.
Тила Дара е полезна за ревматични оплаквания, артрит, неврологични разстройства и парализа. Терапията е ефективна при случаи на сексуална слабост, тревожност и болка в тялото.
Повече информация
Басти терапиите са древни Аюведични методи за справяне с различни видове болки и схванатост породени от множество видове заболявания. Основните Басти терапии са: Грива (врат), Джану (коляно), Кати (кръст), Хрид (сърце) и Нетра Басти (очи). При Басти терапиите се приготвя тесто във формата на пръстен и се прикрепя върху определената част от тялото. В последствие, затоплени билкови масла се поставят в „пръстена“. Терапиите завършват с разтривка и Сведана (парна терапия) за по-дълбоко, допълнително попиване на маслата в тъканите. Терапиите са ефективни и при наличие на хронични проблеми, като е необходима ежедневна или седмична апликация, в зависимост от естеството и продължителността на проблема.
Повече информация
Грива Басти успокоява хронични болки и скованост във врата, раменете и горните крайници. Прилага се при главоболие, мигрена, фрактури, дискова херния, болки породени от изкривена осанка, и заболявания като: спондилоза, травма/удар, навяхване, деформация, крива шия, ревматоиден артрит, остеопороза, фибромиалгия, ревматична полимиалгиа, спинална стеноза, дискова херния и костно заболяване на Пагет.
Повече информация
Джану Басти е полезна терапия при болки и скованост в колената, породени от дегенеративни промени като остеоартрит, патело-феморални деформации, кунтузия на колянната предна кръстна връзка, скъсан менискус, бурсит и тендинит на пателата.
Повече информация
Кати Басти е полезна терапия при болки и скованост в кръста, в следстие от заболявания като: лумбална спондилоза, ишиаз, сакроилиални нарушения, нарушения при опашната кост, дискова херния, спондилолистеза и спина бифида.
Повече информация
Хрид Басти терапията подхранва и подмладява сърдечния мускул, спомага регулирането на сърдечните функции, подобрява кръвообращението и дишането, освобождава дълбоко заседнали, репресирани чувства като тревожност, гняв и тъга. Терапията е също полезна при заболявания като исхемична болест на сърцето, кардиомиопатия и клапален порок на сърцето.
Повече информация
Нетра Басти е терапия подхранваща, възстановяваща и пречистваща очите. Очите са пряко свързани с мозъка и нервната система и тази терапия подобрява функционирането и на трите. Липидната структура на Гии е подобна на естественото овлажняване на тялото, което го прави особено подходящо и подхранващо за тъканите на оптичните нерви. Терапията е ефективна при умора, сухи и сърбящи очи, при мигренозни главоболия. Прилага се при заболявания на ретината, глаукома, катаракт, хроничен конюктивит и др. Тя повишава визуалното възприятие, фокуса и концентрацията, намалява бръчките и тъмните кръгове около очите.
Повече информация
При терапията се използват Аюрведични билкови масла и горещи памучни билкови торбички които предизвикват интензивно нагряване на тялото. В следствие се подобрява кръвообращението, нервната система бива стимулирана и терапията има благоприятно въздействие върху комуникацията между нервните импулси.
Повече информация
При терапията Удвартана се използват Аюрведични масла и билкови пудри, в следствие на което се загрява тялото, почиства се кожата, подобряава се кръвообращението и се ускорява метаболизма. Допълнително се подпомага детоксикацията, изчистването от Ама (токсини и шлаки), целулит и отоци.
Повече информация