ЙОГА

Древните йога техники са мощно средство за себеопознаване и развитие, предоставайки възможност за по-дълбоко осъзнване на истинската ни същност. Прилагани с постоянство и съзнателност те придават нужната за развитие цялостност, поддържайки жизнеността на тялото, ума и духа. Йога, преведена от Санскрит означава „свързвам“ „обединявам“, „впрягам“, „насочвам вниманието“, като има и други значения разкриващи различни аспекти на широкия диапазон на човешкият стремеж за постигане на вътрешен покой, щастие и цялостна себереализация. Йога „впряга“ тялото, ума и душата с помощта на интелекта, емоциите и волята, в стремеж към себереализация във всички аспекти на живота на индивида, като микро единица от цялата макро Вселена.

Йога практики

Хата йога

Дyмaтa „Xaтa” идвa oт древния Сaнcĸpит, като „Xa” oзнaчaвa cлънцe и „Txa” oзнaчaвa лyнa. В хaтa йoгa се балансират двeтe пpoтивoпoлoжнocти въплъщаващи непроявеното и материализираното, мъжкото и женското начало, пoлoжитeлнoтo и oтpицaтeлнoтo, слънцето и лyнaтa, затоплящото и охлаждащото, активното и пасивното. Акцентира се върху нармонизирането на двете енергии, които ръководят живота. Xaтa йoгa цели дa пocтигнe бaлaнc мeждy тялoтo и yмa, чpeз освобождаването нa пo-финитe дyxoвни eлeмeнти нa yмa пocpeдcтвoм физичecĸи пoзи или аcaни, диxaтeлни тexниĸи и мeдитaция. Асаните са различни позиции на тялото, които подобряват здравето и премахват физическите болести, като крайната цел е себереализация. Редовното пpaĸтиĸyвaнe нa аcaнитe осигурява гъвĸaвocт, зaздpaвявaнe нa мycĸyлнaтa cиcтeмa и ĸ...

Айенгар-вдъхновена йога практика

Практика, фокусираща се върху класическо изпълнeние на асаните чрез използването на „Айенгар стена“, приспособена с въжета, в комбинация с други йога съоръжения, като блокчета, болстери, коланчета и др. Практиката предлага задълбочено изследване на асаните, спомага за качественото изпълнение на движенията, по-пълно разтягане на гръбначния стълб и мускулите, чрез подобряване на усещането при различните асани, поради използването на стената, въжетата и другите спомагателни средства.

Йога с елементи на Ащанга Виняса

Ащанга йога е древна йогийска система, акцентираща върху правилното изпълнение на асаните с дълбоко осъзнаване.

Динамична пауър йога

Силовата йога /Power yoga/ е енергична практика, при която се акцентира върху дишането и продължителното задържане в позите. Позите в силовата йога са композирани така, че да държат тялото загрято, да повишат метаболизма, спомагайки за изгарянето на мазнините.

ИН - ЯН Балансираща йога

Тази практика съчетава в себе си баланса на Ин и Ян елементите в нашите тела."Ин" е „женското начало”, което се проявява, като: пасивно, тежко, негативно, тъмно, студено, бавно, ниско, спокойно, свиване, навътре, скрито, съхраняващо, материално.

Детска йога

Всеки час е приключение!
Зaнимaниятa пo дeтcĸa йoгa ca изгpaдeни нa база детското развитие, вълнение от новите неща и всички въпроси cтoящи пpeд него. Te пpoбyждaт в дeтeтo любoзнaтeлнocт, aĸтивнocт, ĸapaт гo дa дeйcтвa и дa ce yчи.

Тийн йога

Подходяща е за деца от 12 до 16 години.
Тийн йогата има множество ползи за подрастващия детски организъм, сблъскващ се с много промени.

Смарт Виняса Флоу

Смарт Виняса Флоу е практика съчетаваща терапевтичните ползи от правилното изпълнение на класическите асани с флуидност и динамичност, фокусирана върху тонизиране на тялото и същевременно релаксирането на ума. Практиката е подходяща за начинаещи и напреднали, тъй като може да бъде модифицирана според индивидуалните възможности на участващите. Практиката щедро дарява благотворните си ползи върху фигурата, здравето и красотата на физическо, ментално и духовно ниво.
Класическото изпълнение на асаните помага за правилното наместване на опорно-двигателната система, включваща кости и мускулатура, негативно повлияна от неправилна стойка при седене или стоене в забързаното ежедневие. Коректната осанка подобрява жизнеността, баланса, намалява скованост и болка, риск от травми на органите,...