Хата йога

Дyмaтa „Xaтa” идвa oт древния Сaнcĸpит, като „Xa” oзнaчaвa cлънцe и „Txa” oзнaчaвa лyнa. В хaтa йoгa се балансират двeтe пpoтивoпoлoжнocти въплъщаващи непроявеното и материализираното, мъжкото и женското начало, пoлoжитeлнoтo и oтpицaтeлнoтo, слънцето и лyнaтa, затоплящото и охлаждащото, активното и пасивното. Акцентира се върху нармонизирането на двете енергии, които ръководят живота. Xaтa йoгa цели дa пocтигнe бaлaнc мeждy тялoтo и yмa, чpeз освобождаването нa пo-финитe дyxoвни eлeмeнти нa yмa пocpeдcтвoм физичecĸи пoзи или аcaни, диxaтeлни тexниĸи и мeдитaция. Асаните са различни позиции на тялото, които подобряват здравето и премахват физическите болести, като крайната цел е себереализация. Редовното пpaĸтиĸyвaнe нa аcaнитe осигурява гъвĸaвocт, зaздpaвявaнe нa мycĸyлнaтa cиcтeмa и ĸocтитe, подобрява фокуса и концентрацията и подготвя йогина по пътя на едно по-дълбоко и цялостно осъзнаване.

Айенгар-вдъхновена йога практика

Практика, фокусираща се върху класическо изпълнeние на асаните чрез използването на „Айенгар стена“, приспособена с въжета, в комбинация с други йога съоръжения, като блокчета, болстери, коланчета и др. Практиката предлага задълбочено изследване на асаните, спомага за качественото изпълнение на движенията, по-пълно разтягане на гръбначния стълб и мускулите, чрез подобряване на усещането при различните асани, поради използването на стената, въжетата и другите спомагателни средства.

Йога с елементи на Ащанга Виняса

Ащанга йога е древна йогийска система, акцентираща върху правилното изпълнение на асаните с дълбоко осъзнаване.

Динамична пауър йога

Силовата йога /Power yoga/ е енергична практика, при която се акцентира върху дишането и продължителното задържане в позите. Позите в силовата йога са композирани така, че да държат тялото загрято, да повишат метаболизма, спомагайки за изгарянето на мазнините.

ИН - ЯН Балансираща йога

Тази практика съчетава в себе си баланса на Ин и Ян елементите в нашите тела."Ин" е „женското начало”, което се проявява, като: пасивно, тежко, негативно, тъмно, студено, бавно, ниско, спокойно, свиване, навътре, скрито, съхраняващо, материално.

Детска йога

Всеки час е приключение!
Зaнимaниятa пo дeтcĸa йoгa ca изгpaдeни нa база детското развитие, вълнение от новите неща и всички въпроси cтoящи пpeд него. Te пpoбyждaт в дeтeтo любoзнaтeлнocт, aĸтивнocт, ĸapaт гo дa дeйcтвa и дa ce yчи.

Тийн йога

Подходяща е за деца от 12 до 16 години.
Тийн йогата има множество ползи за подрастващия детски организъм, сблъскващ се с много промени.

Смарт Виняса Флоу

Смарт Виняса Флоу е практика съчетаваща терапевтичните ползи от правилното изпълнение на класическите асани с флуидност и динамичност, фокусирана върху тонизиране на тялото и същевременно релаксирането на ума. Практиката е подходяща за начинаещи и напреднали, тъй като може да бъде модифицирана според индивидуалните възможности на участващите. Практиката щедро дарява благотворните си ползи върху фигурата, здравето и красотата на физическо, ментално и духовно ниво.
Класическото изпълнение на асаните помага за правилното наместване на опорно-двигателната система, включваща кости и мускулатура, негативно повлияна от неправилна стойка при седене или стоене в забързаното ежедневие. Коректната осанка подобрява жизнеността, баланса, намалява скованост и болка, риск от травми на органите, костите и мускулите на тялото.
Практиката е структурирана да бъде динамична и плавна, тонизирайки тялото. Практикуващият концентрира усилията си върху изпълнението на асаните, в следствие от което ума бива предразположен да присъства в настоящият момент, неангажиран от шума на ежедневието.
Заповядайте и добре дошли по пътя към себе си!

ИН ЙОГА

Ползи от редовната практика
- Отпуска дълбоките слоеве на съединителната тъкан
- Увеличава обхвата на движение на ставите
-Активира кръвообращението и подобрява гъвкавостта
- Лекува гърба, като освобождава гръбначния стълб
- Укрепва движението на енергията, премахва енергийните блокове
- Подобрява функционирането на вътрешните органи и имунната система
- Хармонизира емоционалното състояние
- Елиминира стреса и безпокойството
- Учи да чувате тялото си и спокойно да приемате всички възникващи усещания

ЙОГА НИДРА

Една от основните задачи на йога нидра днес е справяне с напрежението. Ако се справим с напрежението, ще се справим с редица проблеми произтичащи от телесното, емоционално и умствено напрежение. Ще се справим с психоматични болести като диабет, наднормено тегло, мигрена, астма, високо кръвно налягане, храносмилателни разтройства, сърдечни болести, рак и др. Ние разбираме, че ако умът или емоциите са напрегнати, то и тялото е напрегнато. Тялото, умът и емоциите са свързани, ето защо основната ни задача е да се освободим от напрежението и да върнем баланса в организма. Йога нидра е наука за релаксацията, която дава възможност за физическо и емоционално отпускане, дава възможност на всеки един от нас, да се потопи надълбоко в сферите на подсъзнанието, като по този начин освободи напрежениято и установи хармония във всички аспекти на своето същество.

Медитация с тибетски пеещи купи

Тибетските пеещи купи се използват от векове за лечебни цели и медитация. Звуците, генерирани от тибетските пеещи купи, са вид енергийно лекарство, което насърчава изцелението от стресови разстройства, болка, депресия и повечето форми на неразположение. Процесите на изцеление се инициират чрез чистите звукови вълни, които звънят от тибетските пеещи купи, които събуждат способността ни да чуваме с повече от ушите си. Нашите предци са вярвали, че музиката има силата да хармонизира душата на човек по начини, по които [традиционната] медицина не е могла. В древен Тибет едно от най-ранните използвания на музиката е било за лечение. –