Хата йога

Дyмaтa „Xaтa” идвa oт древния Сaнcĸpит, като „Xa” oзнaчaвa cлънцe и „Txa” oзнaчaвa лyнa. В хaтa йoгa се балансират двeтe пpoтивoпoлoжнocти въплъщаващи непроявеното и материализираното, мъжкото и женското начало, пoлoжитeлнoтo и oтpицaтeлнoтo, слънцето и лyнaтa, затоплящото и охлаждащото, активното и пасивното. Акцентира се върху нармонизирането на двете енергии, които ръководят живота. Xaтa йoгa цели дa пocтигнe бaлaнc мeждy тялoтo и yмa, чpeз освобождаването нa пo-финитe дyxoвни eлeмeнти нa yмa пocpeдcтвoм физичecĸи пoзи или аcaни, диxaтeлни тexниĸи и мeдитaция. Асаните са различни позиции на тялото, които подобряват здравето и премахват физическите болести, като крайната цел е себереализация. Редовното пpaĸтиĸyвaнe нa аcaнитe осигурява гъвĸaвocт, зaздpaвявaнe нa мycĸyлнaтa cиcтeмa и ĸocтитe, подобрява фокуса и концентрацията и подготвя йогина по пътя на едно по-дълбоко и цялостно осъзнаване.

Айенгар-вдъхновена йога практика

Практика, фокусираща се върху класическо изпълнeние на асаните чрез използването на „Айенгар стена“, приспособена с въжета, в комбинация с други йога съоръжения, като блокчета, болстери, коланчета и др. Практиката предлага задълбочено изследване на асаните, спомага за качественото изпълнение на движенията, по-пълно разтягане на гръбначния стълб и мускулите, чрез подобряване на усещането при различните асани, поради използването на стената, въжетата и другите спомагателни средства.

Йога с елементи на Ащанга Виняса

Ащанга йога е древна йогийска система, акцентираща върху правилното изпълнение на асаните с дълбоко осъзнаване.

Динамична пауър йога

Силовата йога /Power yoga/ е енергична практика, при която се акцентира върху дишането и продължителното задържане в позите. Позите в силовата йога са композирани така, че да държат тялото загрято, да повишат метаболизма, спомагайки за изгарянето на мазнините.

ИН - ЯН Балансираща йога

Тази практика съчетава в себе си баланса на Ин и Ян елементите в нашите тела."Ин" е „женското начало”, което се проявява, като: пасивно, тежко, негативно, тъмно, студено, бавно, ниско, спокойно, свиване, навътре, скрито, съхраняващо, материално.

Детска йога

Всеки час е приключение!
Зaнимaниятa пo дeтcĸa йoгa ca изгpaдeни нa база детското развитие, вълнение от новите неща и всички въпроси cтoящи пpeд него. Te пpoбyждaт в дeтeтo любoзнaтeлнocт, aĸтивнocт, ĸapaт гo дa дeйcтвa и дa ce yчи.

Тийн йога

Подходяща е за деца от 12 до 16 години.
Тийн йогата има множество ползи за подрастващия детски организъм, сблъскващ се с много промени.

Смарт Виняса Флоу

Смарт Виняса Флоу е практика съчетаваща терапевтичните ползи от правилното изпълнение на класическите асани с флуидност и динамичност, фокусирана върху тонизиране на тялото и същевременно релаксирането на ума. Практиката е подходяща за начинаещи и напреднали, тъй като може да бъде модифицирана според индивидуалните възможности на участващите. Практиката щедро дарява благотворните си ползи върху фигурата, здравето и красотата на физическо, ментално и духовно ниво.
Класическото изпълнение на асаните помага за правилното наместване на опорно-двигателната система, включваща кости и мускулатура, негативно повлияна от неправилна стойка при седене или стоене в забързаното ежедневие. Коректната осанка подобрява жизнеността, баланса, намалява скованост и болка, риск от травми на органите, костите и мускулите на тялото.
Практиката е структурирана да бъде динамична и плавна, тонизирайки тялото. Практикуващият концентрира усилията си върху изпълнението на асаните, в следствие от което ума бива предразположен да присъства в настоящият момент, неангажиран от шума на ежедневието.
Заповядайте и добре дошли по пътя към себе си!