ВЪВЕДЕНИЕ В КУНДАЛИНИ ЙОГА
Всеки клас по кундалини йога ще бъде с продължителност два часа и включва крия /комплекс от статични и динамични асани/, съчетани с мантри, мудри /специфични позиции на ръцете/ и пранаяма /дихателни техники/, както и медитация. Всяка крия и всяка медитация, която ще правим е с различна насоченост и включва различни техники. Практиката завършва с релаксация под целебните звуци на гонг.Водещ: Премпал Каур – сертифициран второ ниво учител по кундалини йога от школата „Амритнам Саровар“, ръководена от Карта Сатияврати.
Практиките ще бъдат 2 поредни дни по 2 часа продължителност :
събота 31.10. от 14:00 до 16:00 часа
неделя 01.11. от 14:00 до 16:00 часа.
Цена за едно посещение 12лева,
Цена за двата дена 20 лева!
Молим, заявете участие предварително и запазете своето място, поради ограничените места!
ВЪВЕДЕНИЕ В КУНДАЛИНИ ЙОГА
По време на практиката ни този уикенд ще изследваме нашата вътрешна вселена. Този свят е бил картографиран преди хиляди години в Индия. Картата е била запазена в науката за йога и специалният тип йогийска технология, която ще използваме е Кундалини йога. Във всеки урок ще практикуваме различен комплекс от физически упражнения, наричан крия, който работи за хармонизиране на съответната чакра. Освен това за много хора ще е интересно да изследваме и символиката, местоположението, характеристиките и други древни аспекти на всяка чакра, които са били събирани в течение на хиляди години. По време на работата ни ще правим кратки тестове за състоянието на чакрите ни в момента.

Среща с Милен Антонов 9 Март 2019г. 15:00ч

Изцелителната сила на покоя
Милен Антонов е човек, излекувал себе си от тежка травма и заболяване и собствената си майка от рак, чрез своя система за самолечение, при която необходимо условие е хората да поемат лична отговорност за себе си, за изборите които правят, за чувствата и емоциите си.

Женски кръг по Новолоуние, 15 май 2018

с Ралица Стоева
Дами, заповядайте да изживеем една вълшебна вечер по женски, с аромат на сбъднати мечти и личностен разцвет.

Водени от вдъхновение, музика и трансперсонален терапевт Ралица Стоева, заедно ще се потопим в собствената си красота и силата на нейното проявление.
Ралица обещава едно различно, весело, дълбоко, лично, магично, трансформативно изживяване, което ще ни обогати с много за размисъл и усмивки за вкъщи.

Всяка от нас притежава огромна сила. Заедно се събираме, за да си го припомним.
18.00- 20.00ч

Йога и медитация с гонг и тибетски купи

Със Стойчо Георгиев
Екипът на йога студио Парамита има удоволствието да Ви покани на едно магическо пътешествие във вътрешния Ви свят. Йога ни учи, че света около нас е отражение на този, който носим в себе си. Без истински дълбока връзка със самите себе си, не можем да постигнем здравословна такава с нищо и никой около нас.

Йога и медитация с гонг е древно съчетание на две силно въздействащи древни практики за пречистване и хармонизиране на енергийното и физическото ви тяло.Съчетанието на йога асани със звукова терапия ще ви помогне да се освободите от натрупаното напрежение и стрес, ще ви отърси от застоялите мисли и потиснати негативни емоции и ще отвори съзнанието и сърцето ви за новото. Състои се от 45 мин изпълнение на асани, които загряват и тонизират тялото до кулминация, последвани от з...

Аура диагностика: Индивидуално измерване

С Аура Камера София
Скъпи приятели,
На 26 Септембри в Йога център Парамита в Стара Загора ще имате възможност да се възползвате от диагностика на аурата с Аура Камера,
на преференциална цена от 30лв.

За деца до 16г. е безплатно.


Необходимо е предварително записване.
тел. 089 336 0643 Полина

Човешката аура представлява енергийното поле около физическото тяло. Аypaтa на здрав човек имa eлипcoвиднa или яйцeвиднa фopмa около физическото тялo и ce пpocтиpa нa 2-3 мeтpa извън него. Фopмaтa, paзмepът, цвeтoвeтe и яcнoтaтa нa тeзи цвeтoвe ca индиĸaтop зa физичecĸoтo, eмoциoнaлнoтo, миcлoвнoтo и дyxoвнo блaгoпoлyчиe. Aypaтa e yниĸaлнa зa вceĸи чoвeĸ и ce пpoмeня във вceĸи мoмeнт. Тя cъдъpжa мнoгo пoдpoбнa инфopмaция зa нac, която може да бъде получена с помощта...

Аюрведична Вечеря: Демонстрация и Дегустация, 3 Рецепти

С Полина Попова
Мили Приятели,
Заповядайте на вечеря, където ще научим за многобройните ползи на пречистеното масло (Гхи) и Кичари, аюрведичната храна използвана при детокс и рестарт на храносмилателната система. Ще приготвим заедно и двете за около 30-40 минути и след това и ще ги хапнем!!! В менюто ще бъде включена и една полезна апетитка!
Ще се научим как лесно и бързо може да си приготвим пълноценна храна за цялото семейство!!!
Моля запазете своето място предварително за да ви запазим порция!!!

Женски кръг Новолуние

с Ралица Стоева
Отново се събираме в Парамита, Стара Загора,
заедно да отпразнуваме терапевтично-магично
новолунието и женската сила.

Жеснкият кръг е пространство на подкрепа, приемане, свобода, любов, сила, красота- пространството, което всяка от нас има нужда да поддържа вътре в себе си, за да процъфтява.

Заедно създаваме и подсилваме това пространство в споделения кръг, припомняме силите си, освобождаваме притесненията и разгръщаме потенциала си.

Всяка участваща в общото се зарежда лично за себе си с едно по-ясно, по-дълбоко възприятие на собствените си сили и красоти.
Заедно се събираме, за да си припомним силите си.

Международен Ден на Йога, Събота 23 Юни, 2018

С много радост и отворени сърца Ви каним на първия Ден на Йога, отпразнуван в Парамита Център! Заповядайте на практики през целия ден за малки и големи!
Елате да се обединим и осъзнаем пътя към същественото, истинско Аз.

Дегустация на масажи, терапии и Аюрведа ! Разговори по темите!

На 28 октомври – неделя от 12:30 часа започва нашето събитие на представяне на различните масажи, терапии и Аюрведични процедури, на което ще ви предоставим възможност да се докоснете отблизо до нашата прекрасна атмосфера на хармония и лично да опитате как се провеждат различните процедури чрез вълшебните ръце на нашите специалисти и да получите допълнителна информация за тях.

БРАТ АЛЕКСАНДЪР – ГОСТУВА В БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ПРОВЕДЕ ЛЕКЦИЯ ЗА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ И ЕНЕРГИЙНИ ЛЕЧЕНИЯ ПО ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСАНИ ЧАСОВЕ В НАШИЯ ЦЕНТЪР "ПАРАМИТА" СТАРА ЗАГОРА

4 март 2019 18:00ч
Александър е един от най-близките хора на Преп.Алекс Орбито – филипинският лечител, който е известен в целия свят с т.нар. безкръвни операции и който посвещава целия си живот да пътува по света и да помага на хората по начин, който все още не е разбран и изтълкуван от науката.

23 МАРТ - Георги Славов от Вита Рама: Здравословно хранене за по щастлив живот!

Лекция по здравословно хранене и начин на живот на основата на Българските вкусови предпочитания, обяснения за приготовлението на храната и възможност за дегустация на някои храни.
Лекция по здравословно хранене и начин на живот на основата на Българските вкусови предпочитания, обяснения за приготовлението на храната и възможност за дегустация на някои храни.

10 правила за здраве и дълголетие от Учителя Петър Дънов

СРЕЩА С ТЕОДОР НИКОЛОВ
„Златни правила за здравословен начин на живот“ е темата която ще представи Теодор Николов в неделя 16 октомври от 16.00 ч. в нашия център ПАРАМИТА . Последовател на Учителят Дънов, 28 годишният духовен водач Теодор Николов , роден и отраснал в Стара Загора , но усетил необходимостта за досег с Природата и връзката с нея , днес живее в южна Рила на 1200 метра надморска височина над с. Добърско, ще представи и книгата „Откровения на истината“. Срещата с Теодор се очертава да бъде интересна, и се очаква един чудесен диалог с човек, който обича и цени земята и хората!! Заповядайте !

Баланс на Чакрите и Аурата - техники и практики

School of Life Bg -
Скъпи приятели от Стара Загора, заповядайте на 21 април, събота от 15:00 часа, на практическата сесия за ИЗЧИСТВАНЕ и БАЛАНСИРАНЕ на енергийните центрове - ЧАКРИТЕ и АУРАТА на School of Life Bg, "Училище на живота, Бг", за първи път в Стара Загора.

Сесията е интерактивна и се състои от теория за чакрите и аурата, процес и поток на материализация, диагностика на чакрите с кристално махало на всички участващи, изследване на аурата и последващи техники, практики и методи за изчистване и баланс на чакрите и аурата: с физически упражнения, със звук, цвят и кристали, семе мантрите (Bija mantra), танци, мудри, работа с виолетовия огън, визуализация, позитивни утвърждения, механично с ръце, с помощта на архангелите, работа с кристална пръчка и медитация с тибетски купи, с която ще за...

Дошите: Как да ги поддържаме в Баланс чрез Хранене

Беседа с Полина Попова
Приятели,
Заповядайте да обменим информация за Дошите и как да пазим здравето си чрез балансирането им. Концепцията за Дошите е основен и отличителен принцип в Аюрведа, който ни дава практическа информация за превенция и лечение при дисбаланс. Дошите са три Вата, Пита и Кафа и са съставени от петте елемента. Всички ние имаме и от трите в нас, като най-често една или две преобладават. Ще говорим за характеристиките им, как се проявяват в тялото и ума и как да ги поддържаме в баланс и хармония за да сме здрави. Допълнително ще разгледаме видовете храни които подпомагат нашата индивидуална Доша.

Басти Парти: Въведение и Демонстрация

С Полина Попова
Мили Приятели,
Заповядайте на кратко въведение за ползите и най-вече, демонстрация на различните видове Басти терапии. Особено полезно би било за тези които имат проблеми със скованост и болки във гърба, врата, кръста, колената за да може директно да изпитат ползите от терапиите. Допълнително ще направим Хрид и Нетра Басти за тези които желаят. Целта на събитието е да може всеки да се докосне до този древен лечебен метод.

Басти терапиите са древни Аюведични методи за справяне с различни видове болки и скованост породени от множество видове заболявания. Основните Басти терапии са: Грива (врат), Джану (коляно), Кати (кръст), Хрид (сърце) и Нетра Басти (очи).

Асцендентът и Съдбата на Човека

Лекция с Кирил Стойчев на 8.7.18 10:00-11:45 часа
Как изгряващия знак (асцендента) влияе на съдбата на родения – лек живот или такъв пълен с изпитания, характер на връзките и брака. Асцендентът и връзката му със здравето. Ще бъде разгледано значението на всички 12 зодиакални знака, като асценденти.

Ако сред присъстващите има такива, които не си знаят знака на асцендента, той ще бъде изчислен по време на лекцията или предварително, ако изпратите информация за момента ви на раждане - ден, час, място, на нашия е-мейл след записване за участие.

ЛЕКТОР - КИРИЛ СТОЙЧЕВ - астролог, председател на Българска астрологична асоциация, от гр.Варна, зодия Скорпион. Основател на Българска астрологична школа АСТРО-ЛОГОС
От 2004г. - Председател на Българската астрологична асоциация.
Автор на сайта www.astrohoroscope.info...

Йога работилница-Ащанга Виняса и Сурия Намаскара

с Тодор Шабански
Прекрасна възможност в "Парамита" център за среща с един невероятен учител по Йога и човек, чиито дълбоки знания и невероятна харизма ще ни поднесат един нов вдъхновяващ начин да се докоснем до тази древна система на живот и духовна практика !

През двата дена - 31 МАРТ - 1 АПРИЛ сме организирали за Вас, скъпи приятели, една изключително интересна програма, в която можете да се докоснете съвсем от близо до съвършените детайли за изпълнение на Ащанга Виняса практиката, на Суря Намаскара практиката и да поговорим за "Ежедневието по-пътя на съвършенство - Йога като начин на живот ".

Киртан

с Тодор Шабански
КИРТАН ВЕЧЕР - 31 Март 2018 година от 18:00 часа!
Вход свободен - чрез дарение от душа!

Част от нашето събитие ЙОГА - Работилница с Тодор Шабански
тази седмица - 31.03 - 01.04.18 г.

На Киртана може да се включите и без да участвате в останалата част от йога практиките и да се насладите на тази по-различна форма на медитация чрез музика и да усетите по един много приятен начин на радост вътрешното проникване в себе си!

Здравейте скъпи приятели, имаме удоволствието да Ви поканим на съботна Киртан йога вечер с Туласи, Пандава и Гопи Гитамрита. Киртана е една от най-лесните и приятни форми на медитация, така че не пропускайте възможността да се включите и да се потопите във вълшебната атмосфера и магията на мантрите, които ще се носят на крилете н...

Йога без Асана : Беседа за 8те звена на Йога

Беседа за 8те звена на Йога, изключвайки Асана. Ще дискутираме йога в цялостната и същност разглеждайки останалите звена на йога с помощта на Светлина върху Йогата и интерпретацията на Б.К.С. Айенгар, Вероника Верай и др., придавайки им нашия индивидуален нюанс и възприятие, разглеждайки уместността им в нашето ежедневие.
Заповядайте с изградените си вече понятия за Яма, Нияма, Пранаяма, Пратяхара, Дхарана, Дхяна, и Самадхи или елате за да научите допълнително за съществеността им.
Беседата ще бъде започната и модулирана от Полина и ще може да бъде осъществена най-вече чрез вашето активно участие.
Вход: Дарение, всеки според преценката и възможностите си.

Изкуствата на Индия в Стара Загора

с Катя Тошева и Маноела Игнатова
Задава се един вълнуващ ден, посветен на Магията на Индия.
Катя и Мани ви канят да преживеете заедно всичко онова, което подтиква мисълта ни да върви към мистичното, пъстрото и красивото, да се вълнуваме! Което възбужда сетивата ни и притегля вниманието ни, вълшебството, което ни докосва дълбоко и което дава криле на душата!

Ще започнем с кратка лекция за традиционните изкуства в Индия. Катя Тошева ще ни запознае с многообразието на танцовите костюми от различни краища на Индия, типичните за тях аксесоари и стилове. Ще има демонстрация на индийската, традиционна одежда -сари и разбира се червени биндита и парфюм, с аромат на жасмин!
Мани ще разкаже за идеята на древнто изкуство Мехенди и символиката която носят рисунките с натурална къна по тялото.
Практическат...

Йога на Смеха

с Йорданка Йовчева
Скъпи приятели, Тази Неделя, 25.2.18 сесията по Йога на смеха, отново ще е в Парамита център на адрес: ул.Хр. Ботев 92 ет.5 Ще ни води Йорданка Йовчева ( Jordanka Yovcheva ) сертифициран инструктор от Международната асоциация по йога на смеха в Индия. Всички знаем, че смехът е здраве и стимулира творчеството. При смях се освобождават повече хормони на щастието, като ендорфин, допамин и серотонин, укрепва имунната система и стресовите хормони намаляват. Но в днешни дни на възрастните все по - рядко ни се случва да се смеем (особенно без причина). Следователно идва и въпросът : как да се смея по-често и без причина? Точно на това ни учи Йога на смеха, чрез лесни забавни упражнения и дихателни техники изпълнявани в група. При практикуването на този метод ще се научите как да превърнете сим...

Откровения на Истината

Беседа с Теодор Николов
Каним Ви на една светла среща - разговор в нашия център на 18 Февруари 2018 год. от 15 часа с едно невероятно сияйно същество - момчето Теодор Николов, избрал да върви по пътя на Светлината, Мира и Любовта и да поведе след себе си всички, които са готови да последват Христовия импулс на истината!
Теодор ще представи и своята книга , за създаването на която е положил неимоверен труд и е успял да обедини в едно, неизмеримото знание за всичко, което е ставало от най-древни времена и което има да става за в бъдеще. Тук ще можем да чуем и за невероятното време, в което живеем всички ние точно СЕГА и колко е важно да не пропиляваме времето ни дадено да направим най-важните стъпки за цялото човечество!
Заповядайте!

Прогнозите за Годината на Земното Куче 2018!

Фенг Шуй Лекция с Яна Вервак
Въпреки, че ще бъде във владение до края на януари, влиянието на Огнения Петел вече значително отслабна и все повече започваме да усещаме силното присъствието на Земното Куче, което ще бъде господар на 2018та година. Всеки знак, който управлява дадена година има своя специфичен характер, който се проявява във взаимоотношението му с останалите знаци. Освен това, енергията в обитаваните пространства също се изменя и наред с обикновеното им почистване, се прилагат и различни спиритуални ритуали и техники. Именно поради тази причина повечето големи имена като моите учители Гранд Мастър Лилиан Ту и Гранд Мастър Реймънд Ло провеждат своите презентации за годишните актуализации поне месец по-рано. Следвайки техния пример, на 28.01 от 14:30ч в уютната обстановка на Парамита Център Стара Загора,...

Тантра Масаж

Презентация на Елена Бочева
Очаквайте интересно посещение във вашия град!

Лектор : Elena Bocheva - занимава се с Йога и Тантра от 2014, лицензиран преподавател по Тантра масаж, Любител астролог., преподавател по класически масаж.

Какво е Тантра масаж?
Може ли да помогне и за какво по-точно?
Тантра просто някакъв индийски секс ли е?

Ще получите отговор на тези и на много други въпроси по време на лекцията
Ще има и кратка практика и демонстрация.
Елате с удобни и широки дрехи, които ще ви позволят да седнете и легнете на йога постелка!

Кармичен Мениджмънт

Лекция на Николай Сираков
КАРМИЧЕН МЕНИДЖМЪНТ

Къде се зараждат събитията от нашето бъдеще и как да ги управляваме?
Представяне - визитка на лектора:
"Николай Сираков – вдъхновяващ политик и преподавател по йога и практики на успеха. Преминал през горещия стол на Кмет, Областен управител на област Габрово, а сега Народен представител, той ще ви покаже силата на духовните практики в ежедневието, почерпени от древни учения чрез неговите учители.
В нашето ежедневие имаме много задачи, които трябва да свършим.
Нуждаем се от стратегия, чрез която да ги изпълним по правилния начин и да постигнем успех.
Но се нуждаем и от мъдрост, за да сме вдъхновени, докато работим, да изпитваме удовлетворение от свършеното, да сме здрави… дори щастливи.

Лекцията по „Кармичен мениджмънт” ...

Йога на Смеха

Скъпи приятели,
Тази Неделя, 21.1.18 Ви каним за да споделим заедно едно зареждащо преживяване - сесия по Йога на смеха!
Ще ни води Йорданка Йовчева, сертифициран инструктор от Международната асоциация по йога на смеха в Индия.
Всички знаем, че смехът е здраве и стимулира творчеството. При смях се освобождават повече хормони на щастието, като ендорфин, допамин и серотонин, укрепва имунната система и стресовите хормони намаляват.

Работилничка за празнична украса от вълна

Изненадайте своите близки и познати с ръчно сътворен подарък от вас. Или си подарете един миг на наслада, като разгърнете своето въображение и се потопите в една релаксираща работа с тази естествена материя - вълната.

Екстракт от маслинови листа

8 ЮЛИ, 2018 от 12:00-13:30 часа
Воден екстракт от свежи маслинови листа, който по съдържание на антиоксиданти 30 пъти превъзхожда същото количество от зехтина екстра върджин. При това калоричността на продукта е сравнима с тази на сока от ябълки или други плодове!
Съдържа ОЛЕУРОПЕИН и ХИДРОКСИКОРТИЗОЛ – най-мощният антиоксидант! Ежедневната употреба на само 70 мл. екстракт от маслинови листа OLIFE ще позволи на вашия организъм да се зареди с мощна доза антиоксиданти и тонизиращи вещества, които до днес не са открити в нито един друг природен източник!

Екстракт от маслинови листа, патентован от италианската компания EVERGREENLIFE.
Доказано благотворно действие върху целия организъм:

• Храносмилателна и отделителна система
• Кръвно налягане, кръвообращение, холестерол
• Болести ...

Отворени врати

28 и 29 октомври 2017 год. за всички Вас приятели, напълно безплатно!
"ПАРАМИТА" отваря своите врати през този уикенд - 28 и 29 октомври 2017 год. за всички Вас приятели, напълно безплатно!
Докоснете се до атмосферата на чистота и хармония, подарете си няколко часа, за да се запознаете с нашите практики и да чуете интересните теми, които сме подбрали за вас!
Предвидили сме много приятна програма, поканени са гости - лектори, които ще ви бъдат изключително интересни, ще се демонстрират различни йога практики и за първи път в нашия град Стара Загора ще се демонстрира йога практика по оздравителната методика на Айенгар на специално направената за тази цел стена в нашата йога зала !

Демонстрация на масажи

На 25 ноември – събота, от 11.30 часа започва нашето събитие на представяне на различните масажи, терапии и Аюрведични процедури , които предлагаме в „Парамита“ център , на което ще ви предоставим възможност да се докоснете отблизо до нашата прекрасна атмосфера на хармония и лично да видите как се провеждат различните процедури , да получите допълнителна информация за тях и да опитате вълшебните ръце на нашите терапевти .