КУНДАЛИНИ ЙОГА- ЕНЕРГИЙНИ КАРТИ ПЪТУВАНЕ ПРЕЗ ЧАКРИТЕ ПЪРВА И ВТОРА ЧАКРА

КУНДАЛИНИ ЙОГА- ЕНЕРГИЙНИ КАРТИ ПЪТУВАНЕ ПРЕЗ ЧАКРИТЕ ПЪРВА И ВТОРА ЧАКРА

Details
Saturday, 21 November 2020 from 13:00 UTC+02-15:00 UTC+02
3–11°C Rain Showers
Paramita Center/Парамита Център
Public · Hosted by Paramita Center/Парамита Център
По време на практиката ни този уикенд ще изследваме нашата вътрешна вселена. Този свят е бил картографиран преди хиляди години в Индия. Картата е била запазена в науката за йога и специалният тип йогийска технология, която ще използваме е Кундалини йога. Във всеки урок ще практикуваме различен комплекс от физически упражнения, наричан крия, който работи за хармонизиране на съответната чакра. Освен това за много хора ще е интересно да изследваме и символиката, местоположението, характеристиките и други древни аспекти на всяка чакра, които са били събирани в течение на хиляди години. По време на работата ни ще правим кратки тестове за състоянието на чакрите ни в момента.
Какво са чакрите? Ако тялото ни е светът, то чакрите са страните, свързани с него. В тази йогийска карта има осем чакри, които са свързани в система, чрез която постигаме осъзнаване. Чакрите са това, което сме, което чувстваме и което мислим. Те определят как изразяваме себе си и как творим. Това е енергийна система, която поддържа тялото живо и в добро здраве. Чакрите определят как усещаме живота си, как възприемаме реалността, как се свързваме със себе си, с другите и със света.
Преведена от санскрит думата чакра означава колело или кръг. Традиционно седем енергийни вихъра са разположени в сърцевината на всеки човек, по продължение на гръбнака. Йоги Баджан посочва аурата като осма чакра. Чакрите са центрове за получаване, преработка и предаване на енергия. Тези центрове образуват мрежа в нашата човешка система. Чакрите не са част от физическото ни тяло. Те обаче са тясно свързани с нашата ендокринна и нервна система и техният ефект върху тялото е много силен.
На 21 и 22 ноември ще изследваме първите две чакри от така наречения „долен триъгълник“. Всеки клас включва кратка информация за чакрата, крия, насочена към нея, пранаяма, медитация и релаксация.
Водещ: Премпал Каур, второ ниво сертифициран учител по кундалини йога от школата „Амритнам Саровар“.
Практиките ще бъдат 2 поредни дни по 2 часа продължителност :
събота 21.11. от 13:00 до 15:00 часа
неделя 22.11. от 13:00 до 15:00 часа.
Цена за едно посещение 12лева,
Цена за двата дена 20 лева!
Молим, заявете участие предварително и запазете своето място, поради ограничените места!
"Парамита" център, като домакин на събитието, ще отговори на вашите въпроси и ще направи резервация за участието ви! Заповядайте !
Телефони: 0893360643; 0888260334
Стара Загора бул.Христо Ботев 92 ет.5
* - Задължителни полета
* - Задължителни полета