Йога с елементи на Ащанга Виняса
Ащанга йога е древна система, акцентираща върху правилното изпълнение на асаните с дълбоко осъзнаване. Буквално се превежда, като осем звена описани в Сутрите на Патанджали, като пътят на пречистване състоящ се от осем духовни практики.

Ащанга е практика подходяща за динамични хора. Асаните са подредени в логична последователност, свързани помежду си с виняса.
Female yoga resting 3
Fitness Brown haired Workout Hands Yoga 524386 2880x1800
Виняса е термин в хата йога, определящ практика включваща плавното, подобно на танц преливане на асаните една в друга. "Думата „виняса” се състои от две части – „ви” и „няса”. „Ви” означава разделение или разбивка, а „няса” – разместване или поставяне. „Виняса” означава разрушавам или разделям и поставям в определен порядък. Това е метод за систематизиране и начин на подреждане." Б.К.С. Айенгар
Чрез концентриране на вниманието върху дълбокото, диафрагмено (Уджай) дишане и на погледа в една точка (дришти), практиката протича като медитация в движение, едновременно с това в тялото се генерира енергия, която се усеща под формата на топлина, разпалваща вътрешния огън, пречистващ телесните и психологически токсини.

Bиняca се фокусира върху дишaнe и движeниe и e пpaĸтиĸa, ĸoятo ce изпoлзвa зa вътpeшнo пречиcтвaнe.

При Ащанга- Виняса Йога се редуват разтягащи пози с пълна релаксация. Това спомага за постигането на едно спокойствие и овладяване на мисловния поток. От тук и тялото се отпуска, подобрява се цялостното кръвообръщение и потока на жизнена енергия (прана).

Практиките по Ащанга - Виняса Йога създават усещане за лекота и тонус, пречистват тялото от натрупаните токсини и го правят по-силно, дисциплинират ума и дават възможност да погледнем на себе си и на света по един нов, по-осъзнат начин.

Цени

Валидност
Цена
Единично посещение
Х
8.00 лв.
Карти - 30 дни
30 дни
56.00 лв.
Карти - 45 дни
45 дни
75.00 лв.
Карти - неограничен брой посещения
30 дни
120.00 лв.
* - Задължителни полета
* - Задължителни полета